Verwijzers

Uw cliënten verwijzen naar HIER

Werkt u in de zorg en wilt u uw cliënten doorverwijzen naar HIER?

Dat gaat zo:

  • maak een afspraak voor een intakegesprek met Anne Bauhuis:
    0543 – 51 76 00 of zorgadministratie@hierzorg.nl;
  • we streven ernaar binnen een week een afspraak in te plannen;
  • komt uw cliënt in aanmerking voor de dagbesteding bij HIER? Dan kan hij of zij hier een maand lang, vijf dagdelen per week komen proefdraaien, totdat de indicatiestelling rond is;
  • als verwijzer mag u altijd mee naar het intakegesprek. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een oriënterend kennismakingsgesprek of een rondleiding. We staan u graag te woord.
Werkgebied HIER Zorg

HIER Zorg

HIER biedt verschillende soorten zorg: individuele (ambulante) begeleiding, bemoeizorg,  wonen (een tijdelijke woonplek, beschermd wonen en omklapwoningen), dagbesteding en inloop. Ons werkgebied omvat acht Achterhoekse gemeenten.

De dagbesteding en inloop hebben als standplaats Winterswijk. De ambulante begeleiding vindt plaats in acht Achterhoekse gemeenten (Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland). De tijdelijke woonplekken bevinden zich in Winterswijk, Lichtenvoorde en Borculo.

HIER werken we samen

Voorzorg Achterhoek. Het centrale aanspreekpunt voor al jouw hulpvragen.

Met drie andere zorgorganisaties bundelen we, HIER zorg, onze krachten onder de werktitel Voorzorg Achterhoek om ons zorgaanbod te verbinden. Hierdoor kunnen we verbeteren, innoveren en ontschotten samen met gemeenten en andere aanbieders. De kracht van Voorzorg Achterhoek is de complementariteit van zorg en een gezamenlijke voordeur. Hiervoor bieden we matched care.

Onze gezamenlijke zorgvisie

Wij helpen jeugdigen, gezinnen en volwassenen met alle hulpvragen, zowel op (psycho)sociaal en maatschappelijk gebied. Daarnaast kan je vragen stellen over dagbesteding, wonen en opvoedingsondersteuning. Zo helpen wij op een daadkrachtige en laagdrempelige manier in iedere richting en in alle lagen van de bevolking. Wij leveren maatwerk zonder contra-indicatie met een directe start, zonder wachtlijst. Dit wil zeggen dat een cliënt bij ons binnen een week kan starten. We sluiten hierbij niemand buiten. We werken proactief samen met de betrokken partijen. Dit gaat samen met ons geloof in een integrale aanpak waarbij de cliënt centraal staat.
Wij werken vanuit normaliseren en voorkomen. Hierbij gaan wij uit van positieve gezondheid. De focus ligt op de kracht van mensen en het gewone leven. We versterken dat wat goed gaat.

Vind hier het document waarin wij ons aan jullie voorstellen.

Bemoeizorg

Tientallen hulpvragen, twee organisaties één meldpunt

Team bemoeizorg
We willen allemaal hulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben. Passende ondersteuning die aansluit bij de situatie. Het is makkelijk om te verdwalen in het oerwoud van betrokken zorg en dienstverleners. De stadskamer Doetinchem en HIER Zorg kennen dat oerwoud op hun duimpje. Dat is fijn, voor u als professional en voor inwoners van de 8 Achterhoekse gemeenten. Dit team biedt het gemak van één meldpunt dat de burgers toeleidt naar de juiste hulpverleners en/of lokale teams. Nooit meer van het kastje naar de muur, maar het begin van snel de juiste hulpverlening door de juiste partij.

Wat doen wij?
Wij hebben een klein team van medewerkers dat passende integrale dienstverlening biedt aan mensen die geen hulp willen of de weg naar hulp niet weten te vinden, de zogenaamde zorgwekkende zorgmijders. Het team heeft nauwe banden met alle zorg- en dienstverleners in de 8 Achterhoekse gemeenten, zoals politie, gemeente, woon-, zorg- en welzijnsinstellingen en werkt wijkgericht. Wij begeleiden mensen kortdurend (zo kort als mogelijk en zo lang als nodig) en leidt hen op basis van de hulpvraag toe naar de juiste organisatie(s). Deze centrale toeleiding maakt het mogelijk dat betrokken partijen elkaar kunnen aanvullen en versterken, ten behoeve van het welzijn van de cliënt.

Aanmelden
Iedereen kan zorgwekkende zorgmijders uit de 8 Achterhoekse gemeenten aanmelden bij ons: zorgverleners, gemeente, politie, woningcorporaties, scholen, familie, buren, huisartsen en andere betrokkenen. Ons team is ook na kantooruren voor dringende situaties bereikbaar. Heeft u een vraag of wilt u uw zorg uitspreken? Bel dan gerust tijdens kantooruren naar 0543-517600.

Binnen openingstijden kunt u bij de Stadskamer terecht op onze verschillende locaties, telefoon hoofdkantoor 0314-377878.

Buiten kantooruren kunt u bij dringende zaken contact opnemen via 0543 -200022.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Klik op de button hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.