Bemoeizorg

Tientallen hulpvragen, twee organisaties één meldpunt

Team bemoeizorg
We willen allemaal hulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben. Passende ondersteuning die aansluit bij de situatie. Het is makkelijk om te verdwalen in het oerwoud van betrokken zorg en dienstverleners. De stadskamer Doetinchem en HIER Zorg kennen dat oerwoud op hun duimpje. Dat is fijn, voor u als professional en voor inwoners van de 8 Achterhoekse gemeenten. Dit team biedt het gemak van één meldpunt dat de burgers toeleid naar de juiste hulpverleners en/of lokale teams. Nooit meer van het kastje naar de muur, maar het begin van snel de juiste hulpverlening door de juiste partij.

Wat doen wij?
Wij hebben een klein team van medewerkers dat integrale dienstverlening op maat biedt aan mensen die geen hulp willen of de weg naar hulp niet weten te vinden, de zogenaamde zorgwekkende zorgmijders. Het team heeft nauwe banden met alle zorg- en dienstverleners in de 8 Achterhoekse gemeenten, zoals politie, gemeente, woon-, zorg- en welzijnsinstellingen en werkt wijkgericht. Wij begeleiden mensen kortdurend (zo kort als mogelijk en zo lang als nodig) en leidt hen op basis van de hulpvraag toe naar de juiste organisatie(s). Deze centrale toeleiding maakt het mogelijk dat betrokken partijen elkaar kunnen aanvullen en versterken, ten behoeve van het welzijn van de cliënt.

Aanmelden
Iedereen kan zorgwekkende zorgmijders uit de 8 Achterhoekse gemeenten aanmelden bij ons: zorgverleners, gemeente, politie, woningcorporaties, scholen, familie, buren, huisartsen en andere betrokkenen. Ons team is ook na kantooruren voor dringende situaties bereikbaar. Heeft u een vraag of wilt u uw zorg uitspreken? Bel dan gerust tijdens kantooruren naar 0543-517600.

Binnen openingstijden kunt u bij de Stadskamer terecht op onze verschillende locaties, telefoon hoofdkantoor 0314-377878.

Buiten kantooruren kunt u bij dringende zaken contact opnemen via 0543 -200022.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Klik op de button hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.