“Mijn insteek? Altijd uitgaan van het positieve”

Na dertig jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige in de psychiatrie waren haar taken zó veranderd, dat Anita Wagenmakers ze niet meer met plezier deed. Steeds weer nieuwe regels en voorwaarden zorgden ervoor dat ze meer en meer kantoorwerk moest doen en zich minder betrokken voelde bij haar cliënten. Sinds 2019 werkt ze met hernieuwd plezier bij HIER Zorg. “Na zo veel jaren is de twijfel groot om over te stappen, maar ik ben nog elke dag blij dat ik de stap heb gezet!”

Een oud-collega van Anita had haar enthousiaste verhalen over HIER Zorg verteld, waardoor ze het aandurfde om te solliciteren. “Het oude, vertrouwde loslaten is niet makkelijk, maar ik liep meteen warm voor deze organisatie” geeft Anita aan. “Ik heb hier een-op-een contact met cliënten en we kunnen samen veel bereiken. Echt heel erg fijn. Het mooie van HIER is dat we met z’n allen out of the box denken. We kijken écht naar de mens en wat die nodig heeft. En als het helpt om hierbij buiten de gebaande paden te werken, dan doen we dat.”

Goede dosis energie

“Mijn doel? HIER Zorg nog beter op de kaart zetten. Door verder te gaan met wat we nu doen. Ik heb een enorme drive en kan eigenlijk nooit stoppen. Ik haal hier veel plezier uit en het heeft me veel gebracht. Werkplezier straal je uit. Het kan weleens tegenzitten, maar je moet niet te gauw afhaken, vind ik. Ik begin elke dag met een goede dosis energie en ik probeer vast te houden aan de dingen waar ik in geloof. Ik ben ervan overtuigd dat je dan net iets meer uit je werk haalt. En natuurlijk hoop ik dat HIER Zorg daar ook van profiteert.”

Mooiste compliment

Op de vraag naar het mooiste compliment dat hij ooit van een cliënt kreeg, antwoordt Franklin: “Ik werkte in een gesloten setting in de jeugdzorg. Nadat ik daar was weggegaan, is een jongen daar weggelopen om mij – zijn oud-begeleider – op te zoeken. Hij had veel ellende meegemaakt en vertelde dat ik er altijd voor hem was geweest. Anderen kwamen hun beloftes aan hem niet na, dus zocht hij steun bij mij. Ik vond dat heel mooi. En gelukkig is het met hem helemaal goed gekomen!”

Werken bij HIER?