Woonlocatie Winterswijk

Heb je ineens geen onderdak meer, bijvoorbeeld omdat je uit huis bent gezet of (relatie)problemen hebt? Of kun je door psychische problemen tijdelijk niet thuis wonen? En kun je nergens anders terecht? Dan biedt HIER tijdelijk wonen: direct een tijdelijke woonruimte en begeleiding die is afgestemd op jouw situatie.

Woonlocatie Winterswijk

Heb je ineens geen onderdak meer, bijvoorbeeld omdat je uit huis bent gezet of (relatie)problemen hebt? Of kun je door psychische problemen tijdelijk niet thuis wonen? En kun je nergens anders terecht? Dan biedt HIER tijdelijk wonen: direct een tijdelijke woonruimte en begeleiding die is afgestemd op jouw situatie.

Onze tijdelijke woonplek in het kort

We hebben vier beschermd thuis plekken beschikbaar. Hier kun je tijdelijk terecht, tot we samen een andere woonoplossing voor jou hebben gevonden. We proberen dit zo snel mogelijk te regelen. Tot die tijd kun je hier blijven wonen.

Wat gebeurt er als je gebruik maakt van onze tijdelijke woonplek?

Tijdens jouw verblijf maken we samen een plan voor de periode erna: wat is het doel waar je naartoe wilt werken? En hoe pakken we dat aan? Zo bieden we jou perspectief. We kijken waar je hulp bij nodig hebt om jouw doel te bereiken. De insteek: wat je zelf kan, doe jij. Waar je ondersteuning nodig hebt, helpen wij.

Wat doe je overdag?

Volg je een opleiding, heb je een baan of een dagbesteding? Dan bekijken we samen met jou of je deze kunt aanhouden. Zo niet, dan bekijken we wat haalbaar is en stellen we een dagprogramma voor je op. Meestal kun je hiervoor terecht in onze werkplaats. Zo bouwen we samen weer structuur op, met een plezierig dag- en nachtritme.

Hoe vraag je een tijdelijke woonplek aan?

Je kunt een aanvraag doen bij Buurtplein in Doetinchem. Krijg je een beschermd thuis plek toegewezen? Dan betaal je huur en een eigen bijdrage voor de ondersteuning.

Wonen via een omklapconstructie

Wil jij graag zelfstandig wonen, maar kun je dit nog niet alleen? HIER helpt je graag met de nodige begeleiding en een plan op maat. Hierbij scheiden we wonen en zorg, maar houden we wel een oogje in het zeil op de vlakken waar dat nodig is. Net zolang tot je het helemaal zelf kunt. Dit noemen we wonen via een omklapconstructie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, de woningbouwvereniging en HIER Zorg.

De omklapconstructie in het kort

Een omklapconstructie betekent dat je zelfstandig in een huis van de woningbouwvereniging woont, en hierbij begeleiding krijgt van ons. Wij zijn dan verantwoordelijk voor de huur, jij huurt dus tijdelijk van ons. Dit doen we tot je het alleen kunt. Wij zorgen voor de begeleiding die je nodig hebt en maken samen met jou afspraken hoe we ervoor gaan zorgen dat jij je straks – binnen een jaar – alleen kunt redden. Dan klappen we de constructie om naar een zelfstandige woning op jouw naam en ben jij volledig verantwoordelijk voor het betalen van de huur.

Hoe begeleiden we je?

Je krijgt van ons elke week individuele begeleiding, gebaseerd op de ondersteuning die jij nodig hebt. Hierbij kun je denken aan slim omgaan met jouw geld, zodat je goed kunt rondkomen met jouw inkomen. Heb je tussendoor een probleem waar je niet zelf uitkomt? Dan kan je gebruik maken van de bereikbaarheidsdienst en helpen we je verder. We stellen samen een huurovereenkomst en een begeleidingsovereenkomst op, waarin we afspreken wie waarvoor verantwoordelijk is.

Hoe vraag je deze hulp en een omklapwoning aan?

Vinden wij gezamenlijk dat doorstromen naar een omklapwoning een optie is? Dan gaan HIER, de gemeente en de woningcoöperatie samen aan de slag om een woning te realiseren.  Dan betaal jij de huur. De gemeente betaalt voor onze hulp. Vaak is deze manier van wonen pas mogelijk wanneer iemand bij ons in zorg is, zodat we jou kennen en weten of dit bij jou past. De begeleiding wordt gefinancierd vanuit de gemeente Doetinchem, wij bepalen in eerste instantie of je hier geschikt voor bent.  Het komt zelden voor dat wij deze constructie aangaan zonder iemand te kennen.

Beschermd thuis

Woon je zelfstandig en wil je dit blijven doen, maar heb je te maken met psychische problemen waarbij je af en toe hulp nodig hebt?  Wij bieden jou individuele ondersteuning bij de hulpvragen.

Hoe ondersteunen we je?

Je krijgt van ons elke week individuele ondersteuning bij de hulpvragen die jij hebt.  Hierover maken we afspraken in een begeleidingsovereenkomst. Als je – daarnaast – onverwacht hulp nodig hebt omdat je even vast loopt? Dan kan je bellen met onze bereikbaarheidsdienst.  Als het nodig is, dan komen we bij je langs om erover te praten en een oplossing te zoeken.

Hoe vraag je deze hulp aan?

Je kunt een aanvraag doen via Buurtplein in Doetinchem. Hiervoor heb je een indicatie ‘beschermd thuis’ voor nodig. Krijg je hulp van HIER toegewezen? Dan betaal jij de huur van jouw woning. De gemeente betaalt voor onze hulp.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Klik op de button hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.