Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Werken aan duurzaamheid op verschillende vlakken

Werken aan duurzaamheid op verschillende vlakken

Duurzaamheid zie je bij HIER terug in veel verschillende onderdelen van ons werk. We geven graag een aantal voorbeelden:

*        Opleiding en ondersteuning
Om een solide basis te leggen voor een duurzaam werkzaam leven van onze cliënten, kijken we naar alle mogelijkheden van opleiding en ondersteuning. We zoeken bijvoorbeeld naar werkervaringsplekken en vrijwilligerswerk, om te kijken of onze cliënten klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Onze eigen medewerkers krijgen een opleidingsbudget om zo te werken aan hun eigen ontwikkeling.

*        Bewegen en gezond eten
Bij de activiteiten die we organiseren, leggen we de focus op bewegen en een gezonde leefstijl. Van wandelingen en ontspanningsoefeningen tot complete work-outs, altijd in combinatie met een gezonde maaltijd. Een groot deel van de ingrediënten hiervoor telen we zelf, in onze eigen moestuin. Onze cliënten kunnen als dagbesteding in de moestuin werken, net als in onze werkplaats. Bovendien leren we ze hoe ze ook thuis groente kunnen kweken. Met al deze activiteiten halen we cliënten uit hun sociale isolement, gaan we eenzaamheid tegen en ontlasten we hun mantelzorgers.

*        Groene energie en circulariteit
Een groot deel van de energie die we nodig hebben voor de inloop en dagbesteding, wekken we zelf op via zonnepanelen op het dak van ons pand. De 24 circulaire woningen die we gaan bouwen voor een begeleid-wonen-project, worden allemaal energieneutraal – zonder gasaansluiting. Deze huisjes zijn bovendien heel eenvoudig te verplaatsen en dus op een andere plek opnieuw te gebruiken. En ons pand gaan we zó aanpassen dat het langdurig bruikbaar wordt, waarbij we zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Ook vangen we het regenwater op, om te gebruiken voor onze moestuin. Bij deze klussen helpen onze cliënten, die we meteen een stukje bewustwording meegeven als het gaat om duurzaamheid. En om spullen op waarde te leren schatten, nemen we cliënten regelmatig mee naar kringloopwinkels en laten we zien hoe je oude spullen weer mooi kunt opknappen of omtoveren tot iets nieuws. Om deze reden maken we ook graag gebruik van kledingbanken en de weggeefhoek op Facebook.

*        Minder afval 
Ten slotte gaan we bewust om met ons afval. We gebruiken geen wegwerpbekers voor ons drinken en geen papier om onze handen af te drogen.

aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: