Cliëntenraad & ervaringsdeskundige

Cliëntenraad & ervaringsdeskundige

Cliëntenraad

HIER vindt het belangrijk dat de mensen waarvoor en waarmee ze werkt, kunnen meepraten over onze ondersteuning en de manier waarop we die organiseren. Dit gebeurt tijdens maandelijkse vergaderingen van de cliëntenraad, waarbij een medewerker van HIER zorg aansluit om bijzonderheden met elkaar door te nemen.

Ervaringsdeskundige

HIER werkt met ervaringsdeskundige Nicolien. Zij heeft zelf ervaring gehad als patiënt in de GGZ. Zij weet als geen ander wat het is om psychische problemen te hebben en kan vanuit haar ervaring anderen in vergelijkbare situaties helpen. Nicolien heeft een opleiding gevolgd om haar ervaring professioneel in te zetten om anderen te helpen. Ze stelt zich hieronder graag aan jullie voor.

Mijn naam is Nicolien Beverdam. Ik ben ervaringsdeskundige bij HIER.

Zelf heb ik 17 jaar lang in de zorg gewerkt. Zo’n 6 jaar geleden kwam ik in een zware depressie. Door onder andere hulp van HIER en een cursus ben ik er bovenop gekomen, maar dit was niet makkelijk. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Hierdoor kan ik goed begrijpen wat een ander meemaakt en voel ik mensen goed aan. Ik ben een echt mensen mens.

Ik wilde graag weer een doel in mijn leven. Ik wil mensen laten zien, dat je door hulp vragen en hard aan jezelf te werken, weer beter in je vel kan zitten. Ik ben echt het bewijs. Begrijpen dat het leven ontzettend zwaar kan zijn, maar dat je ook een beter leven kunt krijgen. Daarbij zeg ik ook dat dit geen gemakkelijke weg is.

Zo’n 2 jaar geleden heb ik een cursus ervaringsdeskundige gevolgd, via GGNET in Enschede, bij Tactus. Ik heb hierbij een certificaat ervaringsdeskundige ontvangen. Zelf heb ik nooit gekampt met een verslaving, maar heb tijdens deze cursus veel geleerd over wat de inhoud en wat hierbij komt kijken. Tijdens de open dag van HIER vertel ik mijn ervaringsverhaal. Voor mij een hele bijzondere ervaring, ik merk dat mensen denken: Iedereen kan zoiets overkomen in onze maatschappij, ook ik. Door bijvoorbeeld ziekte, geldproblemen of andere zaken een hulpvraag hebben. Zelf heb ik 5 jaar lang, 3 keer per week op de dagbesteding bij de creatief gewerkt. Met een lach en een traan. Nu gaat het gelukkig erg goed met mij!

Nu wil ik mensen helpen. Tips geven, een luisterend oor bieden. Dat doe ik met plezier. Als ervaringsdeskundige begrijp ik wat cliënten meemaken, dit schept vertrouwen. Mensen voelen zich hierdoor veiliger en meer op hun gemak. Ik zit maandelijks met de medewerkers van HIER. Om te overleggen over de mogelijkheden en tips voor cliënten en personeel. Ik deel mijn eigen ervaring om de hulpvraag hierdoor herkenbaar te maken.

Voor mij voelt HIER vertrouwd, ik hoop dat iedereen dat zo kan ervaren.

Wil je met mij in contact komen? App je contactgegevens naar 06-15351944. Dan ontvang ik deze en zal ik contact met je opnemen!

Wil je je aanmelden bij HIER?

Klik op de button hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.