Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ons duurzame beleid

Bij HIER staat de mens centraal: we doen ons uiterste best voor een duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers én cliënten. Maar ons hart ligt net zo goed bij het milieu. Zo werken we op verschillende manieren aan een duurzame toekomst. We geven graag een aantal voorbeelden:

Opleiding en ondersteuning

Om een solide basis te leggen voor een duurzaam werkzaam leven van onze cliënten, kijken we naar alle mogelijkheden van opleiding en ondersteuning. We zoeken bijvoorbeeld naar werkervaringsplekken en vrijwilligerswerk, om te kijken of onze cliënten klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Onze eigen medewerkers krijgen een opleidingsbudget om zo te werken aan hun eigen ontwikkeling.

Bewegen en gezond eten

Bij de activiteiten die we organiseren, leggen we de focus op bewegen en een gezonde leefstijl. Van wandelingen en ontspanningsoefeningen tot complete work-outs, altijd in combinatie met een gezonde maaltijd. Een groot deel van de ingrediënten hiervoor telen we zelf, in onze eigen moestuin. Onze cliënten kunnen als dagbesteding in de moestuin werken, net als in onze werkplaats. Bovendien leren we ze hoe ze ook thuis groente kunnen kweken. Met al deze activiteiten halen we cliënten uit hun sociale isolement, gaan we eenzaamheid tegen en ontlasten we hun mantelzorgers.

Groene energie

Een groot deel van de energie die we nodig hebben voor de inloop en dagbesteding, wekken we zelf op via zonnepanelen op het dak van ons pand. Ook vangen we het regenwater op, om te gebruiken voor onze moestuin.

Bij deze klussen helpen onze cliënten, die we meteen een stukje bewustwording meegeven als het gaat om duurzaamheid. En om spullen op waarde te leren schatten, nemen we cliënten regelmatig mee naar kringloopwinkels en laten we zien hoe je oude spullen weer mooi kunt opknappen of omtoveren tot iets nieuws. Om deze reden maken we ook graag gebruik van kledingbanken en de weggeefhoek op Facebook.

Minder afval

Ten slotte gaan we bewust om met ons afval. We gebruiken geen wegwerpbekers voor ons drinken en geen papier om onze handen af te drogen.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Klik op de button hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.