Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Joke Bouwmeester, activiteitenbegeleider groepszorg

woensdag 10 augustus 2022

De duizendpoot die overal vanaf weet

Van oorsprong is ze verzorgende en sinds 2010 werkt Joke bij HIER Zorg. Toen Joanne onze organisatie oprichtte, was Joke een van de eerste medewerkers. En ze heeft het nog steeds heel erg naar haar zin. Vooral de afwisseling bevalt haar goed: van alle dagelijkse zaken tot en met de regeldingen rondom de Barchemse vierdaagse en de cliëntenuitjes naar Burgers’ Zoo en de Zwarte Cross. “Ik heb in al die jaren nog geen enkele dag gedacht: ‘Bah, ik moet vandaag weer werken.’”

Als activiteitenbegeleider groepszorg vormt Joke de schakel tussen de trajectbegeleiders en de verschillende instanties waarmee we samenwerken. “Eigenlijk ben ik een soort manusje-van-alles” vertelt ze. “Zo ben ik ook vaak actief bij de inloop, regel de taxiplanning voor cliënten, stuur cliënten bij de catering aan, beantwoord de telefoon en ben het eerste aanspreekpunt voor bezoekers.” Niet zo gek dus dat als er vragen zijn, Joke uit ervaring bijna altijd het antwoord wel weet. Superhandig!

Altijd ‘aan’

Het mag duidelijk zijn: Joke werkt graag met mensen. Inmiddels wel een paar uurtjes minder per week, zodat ze op woensdag op haar kleindochter en kleinzoon kan passen. “Maar als ze me bellen, neem ik gewoon op, natuurlijk.” Joke zegt sowieso eigenlijk nooit nee: “Ik ben altijd druk, enthousiast en overal voor te vragen. Mensen kunnen op elk moment bij me terecht en ik ga bij een huisbezoek niet weg voordat we even gelachen hebben, hoe verdrietig de situatie ook is. Ook kijk ik altijd naar bedrijven waar onze cliënten voor zouden kunnen werken, wat dat betreft sta ik altijd ‘aan’.”

Persoonlijke groei

“Het mooiste aan mijn werk? Cliënten zien groeien naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk, dat is geweldig. Ook persoonlijke groei bij iemand ervaren, is fantastisch. Zo begeleidde ik een cliënt die weinig sociale contacten had en van toneelspel houdt, maar een plaatselijke toneelvereniging was niet enthousiast over haar komst: onbekend – met een stempel van een psychiatrisch verleden – maakt onbemind. Via mijn eigen sociale netwerk kon ik haar gelukkig introduceren bij een plaatselijke toneelvereniging, waar ze nu al jaren actief is, het ontzettend goed doet en nu zelfs een stuk regie op zich mag nemen. Zij beleeft hier heel veel plezier aan – en ik ook, omdat het zo goed heeft uitgepakt!”

  Terug naar overzicht
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: