Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Trajectbegeleider Anna Gesink

dinsdag 26 juli 2022

Enthousiast, vasthoudend en altijd bezig

Anna Gesink liep stage bij HIER Zorg en deed dat zó goed, dat ze een 9 kreeg voor haar eindverslag. Uiteraard namen we Anna na haar afstuderen meteen in dienst. Ze is niet alleen goed in haar werk als trajectbegeleider, maar ook de personificatie van enthousiasme, met bijna altijd een lach op haar gezicht. “Stilzitten? Ik geloof niet dat ik dat kan.”

Haar stageopdracht was direct een pittige: een casus waarbij iemand ten prooi was gevallen aan een meesteroplichter en enorme schulden had gemaakt. “Meteen vol aan de bak, heerlijk!” Anna noemt het haar binnenloop-opdracht: “Hiermee kon ik laten zien wat ik kan en in de praktijk brengen wat ik tijdens mijn studie sociaal juridische dienstverlening heb geleerd. Het was superleuk om te doen en heel divers: alle aspecten van mijn opleiding kwamen aan bod. Sowieso is elke werkdag hier een verrassing: je maakt elke dag wat nieuws mee waar je weer een oplossing voor moet zien te vinden. Superleerzaam!”

Jeukende handen

Van het schrijven van bezwaarschriften tot en met het uitzoeken van belangrijke details en het regelen van bewindvoering of een verhuizing: Anna draait er haar hand niet voor om. “Ik regel graag dingen: als ik bij iemand dozen met post onder het bed zie staan, beginnen mijn handen meteen te jeuken. Bij HIER Zorg hoef ik me geen seconde te vervelen, daar word ik heel gelukkig van.”

Van voetbal tot festival

Waar Anna ook blij van wordt? Festivals bezoeken met haar hechte vriendengroep, voetballen en stedentripjes of reizen maken – met haar vriend, een vriendin of zus: “Wie er maar zin heeft om mee te gaan. En als het maar niet naar het strand is, want stilzitten is niet aan mij besteed. Ik hou van mensen om me heen en kan dan ook echt niet zonder familie, vrienden en feestjes: muziek, een hapje eten, gezelligheid…  Wel jammer dat ik naderhand altijd zo schor ben, haha!”

Sociaal en leergierig

Zijn er ook dingen die Anna niet zo goed kan? “Nee zeggen”, vertelt ze lachend. “Ik vind zóveel dingen leuk om te doen, dat mijn agenda altijd vol staat. En ik kan nog wel eens lomp en onbenullig uit de hoek komen: dan stoot ik me tegen een tafel of loop tegen de koelkast aan, dat soort dingen. Maar dat zorgt meestal dan ook wel weer voor een lach. Wat me verder typeert? Ik ben sociaal en leergierig, maar een andere studie zit er voorlopig nog niet in, hoor. Ik ben nu wel even klaar met school. Laat mij maar gewoon lekker werken!”

  Terug naar overzicht
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: