Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Activiteitenbegeleider Ilona Grevers:

dinsdag 10 mei 2022

Creatief en actief bezig zijn, met persoonlijke aandacht voor elke cliënt.

Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar collegiaal als ze is, laat Ilona zich interviewen voor dit artikel. Als activiteitenbegeleider is ze een van de creatieve breinen binnen HIER Zorg. Van handwerken en schilderen tot bloemschikken en lekker actief buiten bezig zijn: Ilona zorgt ervoor dat onze cliënten hierbij het beste uit zichzelf halen. “We gaan altijd van het positieve uit, dat vind ik een mooie insteek.”

Samen met collega Anne-Claire biedt Ilona verschillende workshops aan. “Hierbij gaan we altijd uit van het talent van de cliënt en we stimuleren creativiteit. Wat zijn de mogelijkheden en wat komt er – met een beetje sturing – uit? Meestal is dat meer dan cliënten van tevoren verwacht hadden, dat is mooi om te zien. Ontdekken wat ze kunnen op creatief gebied, geeft de cliënten vaak een goed gevoel. En het sociale aspect van samen bezig zijn, is natuurlijk ook een belangrijk punt: samen praten en gezien worden.”

Rode draad

In augustus 2016 kwam Ilona bij HIER Zorg werken. Ze vindt het vooral fijn dat hier van alles mogelijk is. “Welk idee je ook hebt, alles kan geregeld worden – mits uiteraard binnen de grenzen van de redelijkheid. Buiten de kaders kijken, naar wat wél kan en van het positieve uitgaan, dat is hier wel de rode draad. Een mooie insteek, die zeker niet bij elke zorginstelling wordt gehanteerd. Daarom vind ik het werken hier juist zo prettig. En wat ik ook erg mooi vind: we zijn er voor iedereen, ook in het weekend en op feestdagen.”

Gerichte aandacht

Ilona vindt het vooral belangrijk om een gezellige, prettige sfeer te creëren. “Iedereen is welkom, maar moet zich ook welkom vóelen, daar doe ik graag mijn best voor. Met gerichte aandacht voor elke deelnemer tijdens de activiteiten. Soms heb ik zoveel oog voor mensen om me heen dat ik hierdoor mezelf een beetje wegcijfer, maar daar wordt aan gewerkt hoor! Cliënten weten in ieder geval wat ze aan me hebben. Het is fijn om van ze te horen dat ze me waarderen en me missen als ik er niet ben.”

Balans

Ook collega’s waarderen Ilona, vanwege haar betrouwbaarheid, flexibiliteit en collegialiteit: ze is betrokken en een energieke duizendpoot. Om die energie ook buiten werktijd kwijt te kunnen, loopt ze graag hard. “Lekker buiten sporten in weer en wind en de seizoenen zien veranderen, daar hou ik van. Zo maak je je hoofd leeg en ben je na afloop voldaan moe.” Ook koken met een vriendenclub ¬– waar iedereen een gang voorbereidt volgens een bepaald thema, om er daarna samen van te genieten – is een favoriete bezigheid, net als lezen en kleding maken. “Die kennis en ervaring kan ik weer in mijn werk gebruiken, door bijvoorbeeld een workshop tassen maken te organiseren. Zo is alles mooi in balans.”

  Terug naar overzicht
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: