Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Trajectbegeleider Timothy Gernaat

donderdag 17 maart 2022

De vrolijke gangmaker die met humor het ijs breekt

Van de detailhandel overstappen naar de zorg. Geen standaard carrièremove, maar Timothy Gernaat deed het tien jaar geleden. En hij heeft er nog geen dag spijt van gehad. Sinds tweeënhalf jaar werkt hij bij HIER Zorg. Eerst als woonbegeleider bij de crisiswoning, nu als trajectbegeleider en als lid van de 24-uurs bereikbaarheidsdienst. “Hier ligt mijn hart, ik had dit werk veel eerder moeten doen.”

De zorg trok Timothy al langer. Hij begon met de opleiding verzorgende ig en werkte vijf jaar in de ouderenzorg. Vervolgens werd hij door een vriend enthousiast gemaakt voor het werk in de verslavingszorg, waar hij in aanraking kwam met de tak ambulante begeleiding. Timothy: “Vooral de veelzijdigheid hiervan spreekt me aan; zonder vaste structuur of vaste basis. Je pakt alles met de cliënt op, soms zij aan zij, soms neem je zaken over. Samen begin je bij nul en stel je doelen, in de hoop dat de cliënt zichzelf straks weer kan redden.”

Laagdrempelig

“Ik moest flink wat salaris inleveren toen ik de overstap naar de zorg maakte en weer als leerling begon, maar geld is natuurlijk niet alles. Ik doe nu wat ik wil en ben helemaal happy. Ik voel me thuis bij HIER Zorg, vooral omdat de organisatie heel laagdrempelig is. Iedereen is welkom, welk probleem je ook hebt. We kijken altijd naar de mogelijkheden en zeggen eigenlijk nooit ‘Nee’. We gaan elke uitdaging aan en willen altijd proberen om iemand te helpen. Mooi vind ik dat.”

Humor als kracht

Timothy is ondernemend, enthousiast, open, vrolijk en een echte gangmaker. “Er mag energie in zitten”, zegt hij. “En humor doet het altijd wel goed, dat is vaak een mooie ijsbreker. Als ik probeer met cliënten op hetzelfde level te komen, is dat mijn kracht: ik merk dat het goed werkt. Als ik denk dat iets beter kan – ook als het gaat om mezelf – dan laat ik dat merken. Zo zit ik erover te denken om misschien straks nog een studie te gaan volgen. Welke richting? Dat ben ik momenteel nog aan het onderzoeken.”

Compliment

Chagrijnig zul je Timothy niet vaak zien. “Mijn vrolijkheid en enthousiasme hebben altijd de overhand.” Deze eigenschap valt ook anderen op. “Toen ik nog in de detailhandel werkte, volgde ik eens een verkooptraining met mensen uit Amsterdam en Rotterdam. Er was een opdracht die ik fanatiek vervulde. Toen nadien werd gevraagd wie de opdracht het beste had uitgevoerd, werd mijn naam genoemd, met de opmerking: ‘Ik verstond er geen reet van, maar zijn enthousiasme en vrolijkheid zeiden genoeg.’ Een mooi compliment dat ik altijd heb onthouden!”

  Terug naar overzicht
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: