Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Activiteitenbegeleider Edo van Someren

woensdag 28 juli 2021

"Ik haal echt voldoening uit dit werk"

Edo van Someren werkte in de sales en was bedrijfsleider, maar het commerciële karakter van zijn werk begon hem tegen te staan: hij wilde graag wat meer aandacht voor de mensen achter de collega’s. Als activiteitenbegeleider bij HIER Zorg zit hij wat dat betreft perfect op z’n plek.

Sinds januari 2021 werkt Edo bij HIER Zorg. “Ik heb geen enkele ervaring in de zorg, maar wel met mensen – en dat komt goed van pas. Ik kijk met een andere blik naar hoe de werkplaats georganiseerd is, waardoor we samen – met zowel collega’s als cliënten – kunnen zien waar het eventueel anders of beter kan. Met als doel: het creëren van een goed georganiseerde werkplaats, met veel structuur. Dat geeft rust en zorgt voor een plezierige werksfeer. Samen verzetten de cliënten veel werk, veel meer dan ik van tevoren voor ogen had. Ik ben er trots op dat ik mag meedenken en hier een steentje aan mag bijdragen.”

Oprechte belangstelling

Edo onderhoudt het contact met opdrachtgevers, zorgt ervoor dat orders volgens afspraak worden afgehandeld en verzorgt de facturatie richting de opdrachtgevers. “Ik vind het fijn dat het hier om ménsen gaat en niet om zoveel mogelijk omzet maken. Ook begeleid ik de cliënten die dat willen, naar een betaalde baan. Dit doe ik op gevoel, met mijn levens- en werkervaring. Daar haal ik echt voldoening uit! Ik zocht specifiek naar een organisatie waar mensen oprecht belangstelling tonen voor elkaar, en dat is hier zeker het geval. Om zelf beter te worden in dit werk en de cliënten beter te leren begrijpen, wil ik me meer gaan verdiepen in bijvoorbeeld ADHD, autisme en depressies.”

Ondersteunen

“Ik merk dat mijn collega’s gemotiveerd zijn om mensen te helpen. Iedereen zet net even een stapje meer om het verschil te maken. De liefde voor het vak straalt ervan af. Dat vind ik mooi. We vormen een hecht team: we vullen elkaar goed aan en ondersteunen elkaar. Je moet goed in je vel zitten om goed te kunnen functioneren. Dat geldt voor onze cliënten, maar ook voor onszelf. Binnen HIER Zorg is daar aandacht voor. Dat heb ik in andere functies vaak gemist en het was lastig om daar destijds blijvend verandering in aan te brengen. Hier werkt iedereen al op deze manier. Zo lag er laatst op vrijdagmiddag thuis een pakketje op me te wachten, een attentie van de directie met de boodschap: ‘Bedankt voor je harde werk’. Dat is toch fantastisch?”

  Terug naar overzicht
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: