Individuele begeleiding

Heb je psychische en/of verslavingsproblemen, woon je zelfstandig maar heb je op bepaalde punten professionele ondersteuning nodig? Dan kun je bij HIER terecht.

Meer info over individuele begeleiding

Werken

Je wilt werken. Je dag zinvol besteden, laten zien wat je kunt en nieuwe dingen leren. Je wilt lekker bezig zijn, samenwerken en mensen ontmoeten.

Meer info over arbeidstraining

Hulp bij geldzaken

Kun jij niet goed met geld omgaan en kom je hierdoor in de problemen? HIER helpt je om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Meer info over geldzaken

Dagbesteding

Een zinvolle, op maat gesneden dagbesteding, met coaching door je persoonlijke begeleider. Daarvoor kun je terecht bij HIER.

Meer info over dagbesteding

Inloop

Een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is de inloop van HIER, een gezellige huiskamer voor iedereen met een psychiatrische achtergrond.

Meer info over inloop

Wonen

Woonbegeleiding. Kom je uit de Achterhoek, ben je 18 jaar of ouder en plotseling dakloos geworden? Of heb je om andere redenen hulp rondom wonen nodig? HIER helpt!

Meer info over woonbegeleiding

Conferentie ‘zwerf- naar baksteen'

dinsdag 5 maart 2019

HIER zorg is zo nu en dan actief buiten de regio van de Achterhoekse gemeenten. Zo is Lisette naar een werkconferentie in Den Haag geweest.

Dinsdag 12 februari jl was de werkconferentie ‘van zwerfsteen naar baksteen’ in Den Haag. Doel van deze bijeenkomst was om input te verzamelen voor het actieprogramma dak- en thuisloze jongeren, om het aantal dak- en thuisloze jongeren fors terug te dringen (het CBS schatte dat er op 1 januari 2016 ongeveer 10.700 jongeren van 18-27 jaar in Nederland dak- en thuisloos waren).

Bij deze bijeenkomst waren ervaringsdeskundigen, zorgaanbieders (zoals; Leger des Heils, jongeren opvang), beleidsmedewerkers, de nationale ombudsman, gemeente medewerkers en zo ook de staatssecretaris van VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) dhr. Paul Blokhuis aanwezig. We begonnen deze ochtend met een kop koffie/thee en een plek te zoeken in de gezellige ruimte. Ervaringsdeskundigen (jongeren die zelf zwervend zijn geweest) vertelden hun ervaringen en droegen verbeterpunten aan. Staatssecretaris Blokhuis ging met hun in gesprek en legde het doel van deze bijeenkomst nog eens uit. Ook werkers (Joy Falkema van jeugdconsulaat en een werker binnen het Leger des Heils) spraken hun ervaringen en verbeterpunten uit.

Lees hier het hele verhaal.

  Terug naar overzicht
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: