“Ik dans hier gewoon op tafel!”

Van een eigen drogisterijwinkel tot aan werken in een snackbar, Angelique Welbergen is van alle markten thuis. Inmiddels heeft ze, na hiervoor een opleiding te hebben gevolgd, haar eigen coachingpraktijk én werkt ze als activiteitenbegeleider bij HIER Zorg. “Ik heb heel brutaal gevraagd of ik hier een dagje kon meelopen en ben nooit meer weggegaan.”

Vrolijk van aard
“Mijn werk bestaat voornamelijk uit mensen een fijne dag bezorgen. Zit iemand niet zo lekker in z’n vel, dan geef ik diegene wat extra aandacht. Het is soms even aanvoelen wat je wel en niet moet zeggen of doen, inmiddels heb ik daar wel antennes voor ontwikkeld. Het scheelt ook dat ik vrolijk van aard ben. Ik kan zaken luchtig maken of met een geintje afdoen, dan lukt het meestal wel.”

Grenzen aangeven
Angelique is behulpzaam, flexibel en overal inzetbaar: ze past zich prima aan en ook mensen die haar niet kennen, voelen zich snel bij haar op hun gemak. Ze staat altijd voor iedereen klaar en is een harde werker. En ze is vooral lief, soms iets té. “Dat is een valkuil, maar ik heb inmiddels geleerd om mijn grenzen aan te geven en voor mezelf op te komen. Dat gaat hier vrij snel”, zegt ze met een grijns. “Anderen vinden vaak dat ik rust uitstraal, maar dat idee heb ik zelf helemaal niet. Ik vind mezelf druk qua praten en doen, maar als anderen dat juist niet vinden: prima natuurlijk! Ik laat ze graag in die waan, ha! Ik ben wel heel geduldig, dat komt hier goed van pas.”

Dansen op tafel
Ze lijkt dan wel rustig en houdt zich graag op de achtergrond, maar stiekem kan ze heel gek doen. “Ik probeer me te gedragen, maar dat lukt niet altijd. Soms klim ik met een collega op tafel en doen we een raar dansje. Helemaal uit mijn comfortzone, maar ik doe het toch. Dat kan hier gelukkig ook. Ik hoef niet netjes te zijn en mag lekker gek doen als ik dat wil. Dat wordt juist gewaardeerd.” Ook mensen voor de gek houden, kan ze goed. “Dan bel ik iemand op en doe me voor als iemand anders. Nadien lig ik helemaal in een deuk. Voor gekkigheidjes ben ik altijd te porren en ik speel graag mee om iemand in de maling te nemen.”

Het belang van gezond eten
Als we het hebben over haar voedingsworkshop, is Angelique direct heel serieus. “Dankzij een opleiding weet ik veel over voeding. Ik wil anderen ook graag leren hoe je gezond eet, zonder belerend te zijn. Bijvoorbeeld tijdens een supermarktsafari, waarbij ik mensen leer om goed de etiketten te lezen en producten te vergelijken. Iets kan heel gezond lijken, maar dat helemaal niet zijn. Ik vind het leuk om anderen bewust te maken van wat goede voeding is en hoe je hier het beste mee kunt omgaan, ook qua budget. Goed voor je lijf, maar zeker ook voor je mentale gezondheid!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.