“Ik focus graag op wat wél kan”

Mensen helpen terug te keren in de maatschappij, met leuk werk dat bij ze past. Een reguliere baan, vrijwilligerswerk óf een opleiding die perfect aansluit bij hun interesses. Dat is het doel van de nuchtere en altijd vrolijke trajectbegeleider Arjan Rouwhorst. Hij heeft elke ochtend zin om naar zijn werk te gaan en is altijd benieuwd wat de dag brengt. Ik wil mensen laten ervaren hoe leuk werk kan zijn, net als het mijne.”

Arjan had al ervaring op dit vlak: hij werkte met plezier bij een uitzendbureau, maar ging op zoek naar een baan waar hij nóg blijer van zou worden. “Uit de beroepentest kwam naar voren dat maatschappelijk werk en sociale zorg goed bij mij passen. Zo kwam ik in contact met HIER Zorg. Ik ben heel blij dat zij me een kans hebben gegeven.”

Van de commercie naar de zorg
Het meedraaien van een werkdag bij HIER Zorg beviel heel goed, dus vrijwel meteen daarna begon Arjan als trajectbegeleider. “In de maanden daarna ben ik me meer gaan richten op werktrajecten. Een heel andere tak van sport dan de opleiding die ik heb gevolgd, namelijk small business & retail management. Werken in de zorg past zóveel beter bij me. Ik zou niet anders meer willen, dit was de beste beslissing ooit!”

Muziek
“Mijn plannen binnen HIER Zorg? De klussendienst ­– waarbij we met cliënten bij andere cliënten thuis klussen – verder uitbouwen. Misschien wil ik nog een opleiding of cursus gaan volgen. Buiten werktijd bouw ik corsowagens in Lichtenvoorde, maak ik muziek en bezoek ik concerten en festivals. En ik luister natuurlijk ook graag naar muziek! Liefst oude rock, het wat hardere werk. Ook zwemmen met mijn twee kids is een grote hobby van me.”

Denken in mogelijkheden
Arjan houdt ervan om in groepen samen te werken en mensen verder te helpen, door te onderzoeken waar ze echt blij van worden. Mét resultaat: “Toen we met een aantal cliënten terugreden na een dag helpen bij het festival Mañana Mañana, zei een van de heren: ‘We kunnen meer dan we zelf denken.’ En dat is precies wat we willen bereiken, want er kan ontzettend veel wél. Daar kijken we naar!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.