De rust zelve, met doorzettingsvermogen om jaloers op te zijn

Sarah Pelgrim kwam – na haar hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening – bij HIER Zorg terecht als trajectbegeleider. Een plek waar ze perfect aansluiting vindt bij mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. “Als ik wat voor iemand wil bereiken, bijt ik me er als een pitbull in vast.”

Haar jeugddroom om stewardess te worden, ging in rook op vanwege haar dyslexie, maar Sarah is niet voor één gat te vangen en kwam meteen met een andere optie. “Bij ons thuis werden vroeger pleegkinderen opgevangen, dat was geweldig. Vandaar mijn plan om de zorg in te gaan. In het maatschappelijk werk bestaan er zoveel verschillende hulpvragen: het is mooi om hiermee aan de slag te gaan, een luisterend oor te bieden en mensen echt verder te brengen.”

Verrassingen
Sarah is betrokken en bouwt graag een band op met cliënten, om van daaruit verder te kijken naar mogelijkheden om ze verder te helpen. “Elke werkdag is weer anders dan de vorige. Het gaat nooit zoals je hebt gepland en je komt regelmatig voor verrassingen te staan. Het is nooit saai, daar hou ik van.” Met andere woorden: Sarah zit hier helemaal op haar plek.

Sporten en ontspannen
Ook thuis heeft ze soms te maken met uitdagingen; niet zo gek met twee puberende kids. Haar favoriete games – waarin ze de wereld redt van monsters en demonen – en Netflix zorgen ’s avonds voor de nodige ontspanning. Welverdiend, want ze staat iedere dag al om zes uur op om te gaan wandelen of hardlopen. Doordeweeks met hond Lucky, op zondag met haar vader. “Ik word hier heel blij van, vooral als ik paadjes ontdek die ik nog niet ken.”

Sarah de pitbull
Ze staat bekend om haar rust, maar vergis je niet: als Sarah iets écht wil, bijt ze zich er als een pitbull in vast. “Ik ga net zolang door tot ik het voor elkaar krijg”. Iets wat haar cliënten zeer waarderen. En daar wordt Sarah dan weer blij van, getuige deze herinnering: “Ik was met vakantie geweest, was net bevallen en had eigenlijk nog helemaal geen zin om weer aan het werk te gaan. Maar in de eerste week hoorde ik van verschillende cliënten dat ze me zo gemist hadden en dat ik nooit meer zo lang weg mocht gaan. Een geweldig compliment dat ik altijd heb onthouden. Daar doe ik het voor!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.