“Ik ga goed op onverwachte dingen”

Ze is opgeleid tot docente lichamelijke opvoeding (gymjuf), maar werkt al jaren met ontzettend veel plezier bij HIER Zorg. Van sport- tot trajectbegeleider en een functie op de werkplaats: doorpakker Nikki Vorkink heeft bijna alles al een keer gedaan. En ze heeft het op alle plekken erg naar haar zin. “Ik werk gewoon graag met mensen en bij HIER is de sfeer altijd goed, met fijne collega’s én cliënten.”

 

Sinds april 2023 staat er teamcoördinator dagbesteding op Nikki’s visitekaartje. “Toen ik werd gevraagd voor deze functie, dacht ik: ‘Ooh, spannend! Kan ik dit wel?’ Maar met enige aanmoediging ben ik de uitdaging aangegaan. Leidinggeven is nieuw voor me, ik moet nog veel leren en mijn weg hierin vinden. Maar dat komt vast goed! We hebben een superleuk team en doen alles met én voor elkaar, met collega’s en cliënten. Ook al zijn sommige collega’s hier nog niet zo lang, het lijkt alsof we al jaren met elkaar samenwerken. We hebben een goede band, communiceren gaat makkelijk en nieuwe ideeën worden meteen opgepakt. Ons doel is dat iedereen het hier naar zijn zin heeft, of je hier nu werkt of voor ondersteuning komt.”

Uitdagingen
Volgens Nikki is bij HIER niets te gek: “Met welk idee iemand ook komt, we kijken altijd of het kan. Is het handig? Misschien niet, maar we gaan het vaak toch doen. Is het haalbaar? Geen idee, we proberen het gewoon. Uitdagingen zijn er om aan te gaan. En als het niet lukt, hebben we er weer wat van geleerd. Je leert hier sowieso snel, omdat er zoveel gebeurt. Het komt regelmatig voor dat ik van alles in mijn agenda had gepland en dat de dag compleet anders verloopt. Maar daar ga ik over het algemeen gelukkig heel goed op. Ik hou wel van een beetje actie!”

Mooi weer, eten en muziek
Nikki is flexibel, enthousiast, duidelijk en grappig, “al zijn over dat laatste de meningen verdeeld”, vertelt ze lachend. “Maar ik hou hoe dan ook van een beetje lol maken.” En waar wordt ze zoal blij van? “Mijn gezin, mooi weer, sporten en muziek. Ik ben dan ook regelmatig bij concerten en op festivals te vinden, van Rammstein en Donnie tot Robbie Williams. Ook ben ik gek op lekker eten, vooral als anderen het voor me maken. En op kamperen, dat vind ik écht het leukste wat er is!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.