“We zitten vol met ideeën en plannen, die bevlogenheid typeert ons”

Franklin Verhoeven is een echt mensenmens. Als manager van HIER Zorg zit hij dan ook prima op zijn plek. Hij vervult deze functie sinds 2020, na eerder trajectbegeleider en projectmanager jeugd te zijn geweest.  Hij is trots op zijn werk en de organisatie: “We halen echt het onderste uit de kan voor onze cliënten.”

Wat Franklin vooral waardeert, is dat HIER Zorg bestaat uit vaardige mensen die kwaliteit leveren. “We hebben niet veel lagen en kunnen hierdoor direct acties uitzetten. Zo kunnen we net wat meer bereiken dan andere organisaties. We zijn fanatiek, stoppen niet als het moeilijk wordt of als de ‘tijd op is’. We doen wat nodig is, en dat werpt zijn vruchten af. We zitten vol met ideeën en plannen. Die bevlogenheid typeert ons.”

Zorgen voor meer zelfvertrouwen
Een van de voorbeelden waar Franklin op doelt, is het meedoen met een groep cliënten aan de wandelvierdaagse. “Dit betekent dat je moet doorzetten om de eindstreep te halen. Als dat lukt, kun je trots op jezelf zijn. Een gevoel dat je later weer kunt oproepen bij iemand: ‘Weet je nog dat je dacht dat je de vierdaagse niet zou uitlopen? Ook dat is gelukt!’ Met andere woorden: we laten zien wat iemands kracht is en zorgen zo op een mooie manier voor meer zelfvertrouwen.”

Mijn doel? HIER Zorg nog beter op de kaart zetten. Door verder te gaan met wat we nu doen.

Goede dosis energie
“Mijn doel? HIER Zorg nog beter op de kaart zetten. Door verder te gaan met wat we nu doen. Ik heb een enorme drive en kan eigenlijk nooit stoppen. Ik haal hier veel plezier uit en het heeft me veel gebracht. Werkplezier straal je uit. Het kan weleens tegenzitten, maar je moet niet te gauw afhaken, vind ik. Ik begin elke dag met een goede dosis energie en ik probeer vast te houden aan de dingen waar ik in geloof. Ik ben ervan overtuigd dat je dan net iets meer uit je werk haalt. En natuurlijk hoop ik dat HIER Zorg daar ook van profiteert.”

Mooiste compliment
Op de vraag naar het mooiste compliment dat hij ooit van een cliënt kreeg, antwoordt Franklin: “Ik werkte in een gesloten setting in de jeugdzorg. Nadat ik daar was weggegaan, is een jongen daar weggelopen om mij – zijn oud-begeleider – op te zoeken. Hij had veel ellende meegemaakt en vertelde dat ik er altijd voor hem was geweest. Anderen kwamen hun beloftes aan hem niet na, dus zocht hij steun bij mij. Ik vond dat heel mooi. En gelukkig is het met hem helemaal goed gekomen!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.