“Enthousiast, vasthoudend en altijd bezig”

Anna Gesink liep stage bij HIER Zorg en deed dat zó goed, dat ze een 9 kreeg voor haar eindverslag. Uiteraard namen we Anna na haar afstuderen meteen in dienst. Ze is niet alleen goed in haar werk als trajectbegeleider, maar ook de personificatie van enthousiasme, met bijna altijd een lach op haar gezicht. “Stilzitten? Ik geloof niet dat ik dat kan.”

Haar stageopdracht was direct een pittige: een casus waarbij iemand ten prooi was gevallen aan een meesteroplichter en enorme schulden had gemaakt. “Meteen vol aan de bak, heerlijk!” Anna noemt het haar binnenloop-opdracht: “Hiermee kon ik laten zien wat ik kan en in de praktijk brengen wat ik tijdens mijn studie sociaal juridische dienstverlening heb geleerd. Het was superleuk om te doen en heel divers: alle aspecten van mijn opleiding kwamen aan bod. Sowieso is elke werkdag hier een verrassing: je maakt elke dag wat nieuws mee waar je weer een oplossing voor moet zien te vinden. Superleerzaam!”

Jeukende handen

Van het schrijven van bezwaarschriften tot en met het uitzoeken van belangrijke details en het regelen van bewindvoering of een verhuizing: Anna draait er haar hand niet voor om. “Ik regel graag dingen: als ik bij iemand dozen met post onder het bed zie staan, beginnen mijn handen meteen te jeuken. Bij HIER Zorg hoef ik me geen seconde te vervelen, daar word ik heel gelukkig van.”

Van voetbal tot festival

Waar Anna ook blij van wordt? Festivals bezoeken met haar hechte vriendengroep, voetballen en stedentripjes of reizen maken – met haar vriend, een vriendin of zus: “Wie er maar zin heeft om mee te gaan. En als het maar niet naar het strand is, want stilzitten is niet aan mij besteed. Ik hou van mensen om me heen en kan dan ook echt niet zonder familie, vrienden en feestjes: muziek, een hapje eten, gezelligheid…  Wel jammer dat ik naderhand altijd zo schor ben, haha!”

Sociaal en leergierig

Zijn er ook dingen die Anna niet zo goed kan? “Nee zeggen”, vertelt ze lachend. “Ik vind zóveel dingen leuk om te doen, dat mijn agenda altijd vol staat. En ik kan nog wel eens lomp en onbenullig uit de hoek komen: dan stoot ik me tegen een tafel of loop tegen de koelkast aan, dat soort dingen. Maar dat zorgt meestal dan ook wel weer voor een lach. Wat me verder typeert? Ik ben sociaal en leergierig, maar een andere studie zit er voorlopig nog niet in, hoor. Ik ben nu wel even klaar met school. Laat mij maar gewoon lekker werken!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.