Overzicht, goed plannen en snel schakelen

Ada Stevens werkte jarenlang als verpleegkundige in de verslavingszorg en bij GGNet, toen ze een vacature van HIER Zorg zag. Ze was meteen geïnteresseerd, solliciteerde en werd in 2018 aangenomen als kwaliteitsmedewerker en trajectbegeleider. Inmiddels mag ze zich ook teamcoördinator noemen én maakt ze deel uit van de 24-uurs bereikbaarheidsdienst. Heel afwisselend dus! “Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt, ik zit hier lekker op mijn plek!”

Cliënten én collega’s begeleiden, laat dat maar aan Ada over. “Twee heel verschillende zaken natuurlijk, maar helemaal op mijn lijf geschreven. Bovendien krijg ik op deze manier wat meer inzicht in onze organisatie, wat me weer helpt in mijn functie van teamcoördinator. Een mooie combinatie dus: lekker afwisselend en snel kunnen schakelen als dat nodig is. Gelukkig kan ik goed plannen en heb ik snel overzicht.”

Van inwerkprogramma tot coaching

Als teamcoördinator zorgt Ada onder meer voor het inwerkprogramma van nieuwe collega’s. Ook voert ze met ieder teamlid regelmatig caseloadoverleg. “We bespreken dan of een collega in een traject ergens tegenaan loopt en ik zorg dat mijn teamleden verantwoordelijk blijven voor het op tijd maken van een nieuw zorgplan of risico-inventarisatie. Ook kijk ik of de indicatie-uren overeenkomen met de uren waarop we een cliënt bezoeken. Verder verzorg ik de maandelijkse intervisiemomenten binnen mijn team. En samen met de manager verzorg ik de einde-proeftijd- en coachinggesprekken: wat gaat er goed bij collega’s, wat gaat minder goed en hoe kunnen we bijdragen aan het behalen van iemands persoonlijke doelen? Ik vind het vooral mooi om te kijken waar iemands kracht ligt, hoe we die optimaal kunnen inzetten en hoe we onderling kennis kunnen delen.”

Successen van cliënten

Ada kan echt genieten van de successen die haar cliënten boeken. “Zo mocht ik een jong meisje begeleiden dat te maken had met veel huiselijk geweld en  verslavingsproblemen. Ze weerde zorgverleners; ze had geen vertrouwen in de hulpverlening. Gelukkig lukte het om toch een band met haar op te bouwen en haar op het juiste spoor te krijgen. Nu, drieënhalf jaar later, heeft ze een baan, een gezonde relatie en woont ze op zichzelf. Ik ben supertrots op haar en op het traject dat we samen hebben doorlopen.”

Betrouwbaar en eerlijk

Ada is enthousiast over haar werk, dat mag duidelijk zijn. Collega’s omschrijven haar als betrouwbaar, eerlijk en gezellig. Zelf voegt ze daar ‘impulsief’ aan toe: “In mijn enthousiasme kan ik vaak impulsief iets roepen wat achteraf niet zo handig of praktisch is. Maar het levert me nooit echt problemen op.” Waar gaat haar hart buiten werktijd sneller van kloppen? “Reizen, koken, hardlopen en mountainbiken”, somt ze razendsnel op. “Daar word ik echt blij van. En zonder sporten kan ik echt niet, dat zijn de momenten waarop je alles loslaat, heerlijk!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.