“Ik haal echt voldoening uit dit werk”

Edo van Someren werkte in de sales en was bedrijfsleider, maar het commerciële karakter van zijn werk begon hem tegen te staan: hij wilde graag wat meer aandacht voor de mensen achter de collega’s. Als activiteitenbegeleider bij HIER Zorg zit hij wat dat betreft perfect op z’n plek.

Sinds januari 2021 werkt Edo bij HIER Zorg. “Ik heb geen enkele ervaring in de zorg, maar wel met mensen – en dat komt goed van pas. Ik kijk met een andere blik naar hoe de werkplaats georganiseerd is, waardoor we samen – met zowel collega’s als cliënten – kunnen zien waar het eventueel anders of beter kan. Met als doel: het creëren van een goed georganiseerde werkplaats, met veel structuur. Dat geeft rust en zorgt voor een plezierige werksfeer. Samen verzetten de cliënten veel werk, veel meer dan ik van tevoren voor ogen had. Ik ben er trots op dat ik mag meedenken en hier een steentje aan mag bijdragen.”

Oprechte belangstelling

Edo onderhoudt het contact met opdrachtgevers, zorgt ervoor dat orders volgens afspraak worden afgehandeld en verzorgt de facturatie richting de opdrachtgevers. “Ik vind het fijn dat het hier om ménsen gaat en niet om zoveel mogelijk omzet maken. Ook begeleid ik de cliënten die dat willen, naar een betaalde baan. Dit doe ik op gevoel, met mijn levens- en werkervaring. Daar haal ik echt voldoening uit! Ik zocht specifiek naar een organisatie waar mensen oprecht belangstelling tonen voor elkaar, en dat is hier zeker het geval. Om zelf beter te worden in dit werk en de cliënten beter te leren begrijpen, wil ik me meer gaan verdiepen in bijvoorbeeld ADHD, autisme en depressies.”

Ondersteunen

“Ik merk dat mijn collega’s gemotiveerd zijn om mensen te helpen. Iedereen zet net even een stapje meer om het verschil te maken. De liefde voor het vak straalt ervan af. Dat vind ik mooi. We vormen een hecht team: we vullen elkaar goed aan en ondersteunen elkaar. Je moet goed in je vel zitten om goed te kunnen functioneren. Dat geldt voor onze cliënten, maar ook voor onszelf. Binnen HIER Zorg is daar aandacht voor. Dat heb ik in andere functies vaak gemist en het was lastig om daar destijds blijvend verandering in aan te brengen. Hier werkt iedereen al op deze manier. Zo lag er laatst op vrijdagmiddag thuis een pakketje op me te wachten, een attentie van de directie met de boodschap: ‘Bedankt voor je harde werk’. Dat is toch fantastisch?”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.