“Ik leer hier ontzettend veel, daar maak ik dankbaar gebruik van”

Na haar opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening begon Jules van Bolhuis eind 2020 als trajectbegeleider bij HIER. Een baan die precies bij haar past. “Mensen in hun eigen, veilige omgeving ondersteunen, dat doe ik het liefst.”

Jules gaat vooral zelf op pad, naar cliënten toe. Dit doet ze zo’n vier tot zes keer per dag. Ze verzorgt dan de individuele begeleiding, luistert en geeft advies. Ook helpt ze cliënten bij het aanbrengen van meer structuur in de huishouding en geeft opvoedkundig advies. “Dit laatste is extra leuk, omdat ik tijdens mijn studie het profiel ‘jeugd’ heb gevolgd”, vertelt Jules. “Het werken met kinderen en het bestuderen van hun gedrag vind ik erg interessant en doe ik graag. Maar nu ik met volwassenen werk, heb ik gemerkt dat ik dit ook erg leuk vind. Een ideale combinatie dus!”

Ervaring op verschillende vlakken

Dat HIER een vrij kleine organisatie is, vindt Jules een groot pluspunt: “Iedereen kent elkaar, we hebben direct contact en je stapt makkelijk op iemand af met een vraag of als je je verhaal kwijt wilt. Bovendien is het een heel warme organisatie. Iedereen is heel open en ook al doen we serieus werk: tussendoor hebben we samen veel plezier. Als er iets is, staan collega’s klaar om je te helpen en je stapt zó bij de directrice binnen. Het werk is heel professioneel: ik leer hier ontzettend veel, daar maak ik dankbaar gebruik van. De taken onderling wisselen regelmatig, waardoor ik op verschillende vlakken ervaring opdoe. Heel waardevol voor iemand die net is begonnen met werken!”

Goed

“Ik ben een gevoelsmens”, gaat Jules verder. “Dus toen ik na mijn studie op zoek ging naar een baan, vond ik het vooral belangrijk dat ik meteen een goed gevoel bij een organisatie zou hebben. Bij HIER was dat zeker het geval! Ik vind het erg tof dat ik hier ambulant werk kan doen. Dit past bij me en ik zie dat het resultaat oplevert. Wat ik ook erg waardeer, is dat er intern veel mogelijk is. Als je wilt, kun je overal even meekijken en meelopen – van dagbesteding tot ambulante zorg – en aangeven welk onderdeel het beste bij je past. Dat werkt heel fijn. Ik wil graag verder leren en ben nu aan het bekijken welke e-learnings ik kan volgen en welke masteropleiding ik eventueel nog zou willen doen. Want dat ik verder wil in dit vak, staat vast!”

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.