HIER zorg is zo nu en dan actief buiten de regio van de Achterhoekse gemeenten. Zo is Lisette naar een werkconferentie in Den Haag geweest.

Dinsdag 12 februari jl was de werkconferentie ‘van zwerfsteen naar baksteen’ in Den Haag. Doel van deze bijeenkomst was om input te verzamelen voor het actieprogramma dak- en thuisloze jongeren, om het aantal dak- en thuisloze jongeren fors terug te dringen (het CBS schatte dat er op 1 januari 2016 ongeveer 10.700 jongeren van 18-27 jaar in Nederland dak- en thuisloos waren).

Bij deze bijeenkomst waren ervaringsdeskundigen, zorgaanbieders (zoals; Leger des Heils, jongeren opvang), beleidsmedewerkers, de nationale ombudsman, gemeente medewerkers en zo ook de staatssecretaris van VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) dhr. Paul Blokhuis aanwezig. We begonnen deze ochtend met een kop koffie/thee en een plek te zoeken in de gezellige ruimte. Ervaringsdeskundigen (jongeren die zelf zwervend zijn geweest) vertelden hun ervaringen en droegen verbeterpunten aan. Staatssecretaris Blokhuis ging met hun in gesprek en legde het doel van deze bijeenkomst nog eens uit. Ook werkers (Joy Falkema van jeugdconsulaat en een werker binnen het Leger des Heils) spraken hun ervaringen en verbeterpunten uit.

Lees hier het hele verhaal.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.

HIER Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees hier alle nieuwsbrieven van HIER.